Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Toto jedlo vzniklo pred mnohými rokmi a názov mu dali moje deti. Robím ho keď mám nejaké nespotrebované uvarené cestoviny a dva - tri párky.

Párky v bunkri

Budete potrebovať párky 2 – 3 ks, vajcia 3 – 4 ks, polievkovú lyžicu tuku, soľ ½ čajovej lyžičky, nejaké zvyšky syrov (nemusia byť) a uvarených cestovín. Okrem toho ešte budete potrebovať zemiaky podľa potreby.

Vo väčšej miske zmiešajte cestoviny s vajcami, nastrúhajte do toho syr a osoľte polovicou soli.

Steny a dno formy na pečenie tvaru menšieho truhlíka vymastite. Zemiaky si budete oškrabávať podľa potreby, na začiatok budú asi stačiť tri. Umyte ich a nakrájajte na kolieska cca 3 mm hrubé. Vyložte s nimi celé dno a oblepte boky do ¾ výšky. Osoľte zvyškom soli ale trochu si z nej ešte odložte. Na dno dajte vrstvu cestovín, na ne položte párok a zase vrstvu cestovín. Na to položte zvyšné dva párky, trochu od seba a na ne zvyšok cestovín. Vrch pokryte kolieskami zemiakov a osoľte ich zvyškom soli. Prípadne ich ešte zastreknite olejom. Pečte pri 190°C teplovzdušne (ak nemáte tak horný + dolný ohrev 200°C), kým nebudú zemiaky upečené do ružova. Nechajte trochu vychladnúť a vyklopte z formy na dienko. Odkrajujte asi 1,5 cm diely.

Doslov

Dobre si prezrite chladničku, či ešte neviete niečo využiť . Do cestovín môžete vmiešať nadrobno nakrájaný zvyšok šunky alebo salámy. Alebo využiť zvyšky sterilizovaného hrášku, kukurice alebo varenej (pečenej) zeleniny. Ak máte poruke viac párkov môžete ich rozmiestniť do iného tvaru.

Kto má rád pikantné jedlo môže svoju obľúbenú koreninu pridať do cestovín.