Hovädzí tokáň s ryžou
            
            Tokáň je predchodca všetkých perkeltov a paprikášov. Pravdepodobne pochádza z Rumunska, kde slovo tocană znamená dusené mäso.
            Prečítať >>
        
        
            
                Pečené morčacie stehno
            
            Úplne začiatočnícky recept s dobrým výsledok pri malej prácnosti
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové kocky dusené na rasci
            
            Niekedy treba šťavu k mäsu zahustiť a na to, ako sa to naučiť, je tento jednoduchý recept  ako stvorený.
            Prečítať >>
        
        
            
                Kuracie soté so zeleninovým kuskusom
            
            Na prípravu veľmi vďačné a pritom chutné jedlo.
            Prečítať >>
        
        
            
                Losos na masle s mrazenou zeleninou
            
            Losos je trochu drahšia ryba ale občas si treba dopriať. Recept je veľmi jednoduchý.
            Prečítať >>
        
        
            
                Hydinová pečeň na cibuli
            
            Úplne najjednoduchší recept  na hydinovú pečeň.
            Prečítať >>
        
        
            
                Vyprážaný karfiol
            
            Budete potrebovať jednu hlávku karfiolu, 2 - 3 vajcia (podľa veľkosti karfiolu), soľ dve čajové lyžičky, mleté čierne korenie 1/8 čajovej lyžičky
            Prečítať >>
        
        
            
                Kuracie stehná na stredomorský spôsob
            
             Netradičné, chutné a rýchle jedlo na dovolenke, chate, záhrade ale aj pre nečakanú návštevu.
            Prečítať >>
        
        
            
                Ryba v papieri
            
            Recept sa hodí na kvalitné druhy ako zubáč, pražma, treska tmavá alebo polak, morský vlk, morský jazyk a ostriež
            Prečítať >>
        
        
            
                Kelové fašírky
            
            Bude to jednoduchá kelovo-mäsová záležitosť
            Prečítať >>
        
        
            
                Plnené morčacie prsia
            
            Je to jeden z tých receptov, kde sa dá mäso  pripraviť v dostatočnom predstihu pred servírovaním
            Prečítať >>
        
        
            
                Vyprážaný syr typu camembert
            
            príprava sa dá dobre zvládnuť
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčový guláš
            
            Veľmi jednoduché, veľmi chutné a vďačné je toto jedlo
            Prečítať >>
        
        
            
                Pstruh na mlynársky spôsob
            
            Úplne jednoduchý návod
            Prečítať >>
        
        
            
                Karí z tekvičky hokkaido
            
            Podľa počtu použitých korenín sa zdanlivo jedná o náročný recept, ale postup je veľmi jednoduchý.
            Prečítať >>
        
        
            
                Morčacie mäso na slanine a cibuli 
            
            Tento recept je jednoduchý a ľahko zvládnuteľný. 
            Prečítať >>
        
        
            
                Hovädzie na divoko v tlakovom hrnci
            
            Voľné spracovanie sviečkovice na smotane s hovädzím na divoko 
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčová pečeň v trojobale
            
            Keď natrafíte na bravčovú pečeň z ktorej sa dajú nakrájať pekné plátky, tak  tento recept je presne na ňu.
            Prečítať >>
        
        
            
                Pečené kuracie stehná s červenou kapustou
            
            Udusiť červenú kapustu ale nie je až tak zložité a postup bude  súčasťou receptu. 
            Prečítať >>
        
        
            
                Držkový perkelt
            
            Jedno z tých kontroverzných jedál, niekto ho zbožňuje a iný ho nemôže ani cítiť. 
            Prečítať >>
        
        
            
                Plnená paprika
            
            Tento jednoduchý recept je bez pridaného tuku.
            Prečítať >>
        
        
            
                Živánska z pekáča
            
            Nie je to tá celkom pravá živánska, ale dá sa to aj takto.
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové rezne na znojemský spôsob
            
            Ďalšie jednoduché a rýchle jedlo pripravené v tlakovom hrnci.
            Prečítať >>
        
        
            
                Strapačky 
            
            V tomto recepte využijeme na strapačky zvyšok po škvarení masti.
            Prečítať >>
        
        
            
                Koložvárska kapusta
            
            Klužskú kapustu viac poznáme pod jej z maďarčiny (Kolozsvári káposzta) preloženým pomenovaním, prípadne aj ako Sedmohradskú kapustu.   
            Prečítať >>
        
        
            
                Fašiangové šišky
            
            Snažil som sa o ľahko zvládnuteľný postup, napriek tomu sa budete musieť plne sústrediť.
            Prečítať >>
        
        
            
                Plnená sekaná
            
            Na prvý pohľad sa to nezdá, ale patrí medzi dietnejšie jedlá.
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové pliecko na bratislavský spôsob
            
            Je to zjednodušená verzia jedného známeho receptu.
            Prečítať >>
        
        
            
                Morčacia pečeň na anglickej slanine
            
            Kombinácia morčacej pečene a anglickej slaniny v omáčke z kyslej smotany so šalvijou je vynikajúca.
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové pliecko na cibuli
            
            Je to jeden z tých jednoduchých receptov, ktoré sú dokonalé 
            Prečítať >>
        
        
            
                Rezne z kuracích pŕs
            
            Vypražiť kuracie rezne sa zdá ako veľmi jednoduchá záležitosť
            Prečítať >>
        
        
            
                Fašírky
            
            Nemám čo povedať, každý vie o čo ide
            Prečítať >>
        
        
            
                Maďarský guláš z tlakového hrnca
            
            Klasika – len bude z tlakového hrnca
            Prečítať >>
        
        
            
                Králičie diely v slanine
            
            Králičie mäso je veľmi diétne ale tento recept je na jeho viac „šťavnatú“  úpravu.
            Prečítať >>
        
        
            
                Morčacie na hubách
            
            Jedlo nenáročné na prípravu, pritom veľmi chutné
            Prečítať >>
        
        
            
                Pstruh na modro rýchlo a ľahko
            
            Nielen kapor na modro je výborná ryba, ale tento spôsob úpravy sa výborne hodí aj na pstruha.
            Prečítať >>
        
        
            
                Dusená krkovička
            
            Krkovička je najvhodnejšia práve na dusenie
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové pliecko na šampiňónoch
            
            Veľmi jednoduchý recept použiteľný aj na iné druhy mäsa
            Prečítať >>
        
        
            
                Moravský vrabec so špenátom  alias Výpečky
            
            Uprostred stola tróni  pekáč s výdatným, rozvoniavajúcim a chutným mäsom
            Prečítať >>
        
        
            
                Tekvicový prívarok
            
            Trochu zaznávané jedlo. Dobre pripravené je pochúťkou
            Prečítať >>
        
        
            
                Bravčové pliecko so zeleninou
            
            Často hľadáme jednoduchý recept na jedlo a pritom nechceme, aby bolo tuctové.
            Prečítať >>
        
        
            
                Mletý rezeň so syrom
            
            Tento mäkký, šťavnatý a chutný rezeň je známy aj pod názvom Holandský rezeň. 
            Prečítať >>