Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Kto by ho nemal rád.

Kurací paprikáš

Budete potrebovať: kurča cca 1,4 kg alebo kuracie diely (stehná, krídla a pod.) cca 1kg, jednu veľmi kopcom polievkovú lyžicu br. masti (olej 3 polievkové lyžice), cibuľu 130 - 150 g, soľ jednu kopcom čajovú lyžičku, mletú rascu 1/4 čajovej lyžičky, mleté čierne korenie 1/8 čajovej lyžičky, nové korenie 3 – 4 guličky, jeden bobkový list, mletú sladkú papriku jednu polievkovú lyžicu, plnotučnú horčicu jednu polievkovú lyžicu, kyslú smotanu 18 – 20 % jednu kopcom polievkovú lyžicu, mlieko 0,5 l, hladkú múku 3 – 4 polievkové lyžice a ocot jednu polievkovú lyžicu.

Kurča rozoberte na diely, stehná (prípadne prsia) predeľte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Vo väčšom kastróle ohrejte masť na 160°C. Pridajte cibuľu a trochu ju opražte. Rozložte na ňu najväčšie kusy mäsa a krátko opečte z oboch strán. Doložte aj zvyšok mäsa a tiež opečte. Na to pridajte soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, papriku, nové korenie a horčicu. Podlejte vodou do 2/3 mäsa a pridajte bobkový list. Kastról zakryte a uduste mäso do mäkka. Vyberte časť mäsa aby ste urobili priestor pre zatrepanie šťavy. Z mlieka, smotany a múky urobte zátrepku. Múky môžete použiť aj viac ak chcete mať omáčku hustejšiu. Zátrepku vmiešajte do šťavy a nechajte prejsť varom. Vypnite platňu, pridajte ocot a vráťte mäso do omáčky.

Doslov

Ideálnou prílohou sú nokerle, ale môžete použiť aj cestoviny, napr. kolienka.