Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Škvarková nátierka

Budete potrebovať: škvarky 100 g, maslo 30 g, jednu malú cibuľku 30 – 50g, (šalotku, červenú alebo jarnú), cibuľkovú vňať alebo pažítku a pod., dve vajcia, čajovú lyžičku dijonskej horčice, ale môžete použiť aj inú okrem sladkej, soľ podľa potreby.

Vajíčka uvarte na tvrdo a dajte vychladiť. Cibuľu ošúpte, pokrájajte na väčšie kusy a posekajte v mixéri na drobno. Pridajte k nej škvarky, maslo a horčicu. Rozmixujte. Nie je potrebné mixovať veľmi na jemno, lepšie tak vyniknú škvarky v nátierke. Vajíčka ošúpte, nakrájajte na drobno a jemne vmiešajte do nátierky. Nakrájajte ešte vňať a posypte ňou natreté chlebíky.