Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Parmezán

V skutočnosti sa volá trochu inak a pod týmto názvom si v receptoch predstavujeme veľmi tvrdý (extratvrdý) syr.

Parmigiano-Reggiano (parmidžanoredžano) je za tento názov zodpovedný. Okrem neho sa dajú u nás kúpiť jeho taliansky príbuzní Grana padano a Grana trentino. Pre to naše začiatočnícke varenie je úplne jedno ktorý použijete. Ešte môžete natrafiť na švajčiarsky extratvrdý syr Sbrinz a na syry Saanen a Spalen ktoré nie sú až tak extratvrdé. Potom je tu ešte veľká skupina tvrdých syrov pri ktorých niektoré nechávajú zrieť tak dlho, až sú použiteľné na strúhanie ako extratvrdé syry – čiže bez toho aby sa teplom naťahovali.

Extratvrdé syry znášajú pobyt v mrazničke veľmi dobre. Môžete pokojne kúpiť väčšie balenie ako momentálne potrebujete a nespotrebovaný zvyšok si do nej odložiť.