Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Trojobal

Prvú vrstvu tvorí hladká múka. Nepoužívajte ochutenú (ak veľa nevaríte) lebo zvyšok ostane len lákadlom pre mole a chrobáky. Neochutené preosiate zvyšky viete hneď použiť na zátrepky a zápražky.

Druhú vrstvu tvorí vajíčko. Môžete ho podľa potreby ochutiť. Nevyšľahajte ho až do peny, musí sa ešte trochu ťahať. Nikdy doň nedávajte mlieko. Ak sa vám stane, že ho je na dokončenie obaľovania málo, rozklepnite do misky ďalšie vajce, dochuťte a vyšľahajte. (Zvyšok vajca potom rozmiešajte so strúhankou, vytvarujte bochníčky a vypražte ich).

Tretiu vrstvu tvorí strúhanka. Tá z obchodu je úplne krajným riešením. Kupujte svetlú, nie veľmi hrubú. Najlepšie je robiť si strúhanku doma z obyčajných rožkov. Kúpte si 6 kusov, dôkladne ich vysušte a potom zomeľte na mlynčeku na orechy a strúhanku. Preosejte a uložte do uzatvárateľnej nádoby.

Postup obaľovania nebudem opisovať v tomto prípade je video najlepším riešením.