Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Vyskúšal som rôzne recepty, ale tento sa mi osvedčil najviac.

Jedlo pre mačku

Budete potrebovať: kuracie štvrte alebo stehná* 3 – 4 ks.

Pripravte si hrniec (cca 2 l) a nádobu na mäso. Z kuracích štvrtí oddeľte tuk a chrbát a vložte ich do hrnca. Tu budete dávať aj všetky kosti, kože a chrupavky. Oddeľte aj kožu a stehná prerežte na polovicu. Najľahšie to ide tak že si nad kolenom nahmatáte miesto kde sa mäso ohýba.Označíte si ho a potom presuniete ostrie noža asi 2 mm smerom ku kolenu. To je miesto kde sa dá koleno najľahšie prerezať. Z obidvoch častí oddeľte mäso od kostí. Nemusíte dôkladne, čo ostane sa po uvarení ľahko oddelí od kostí a vývar bude kvalitnejší. Kosti a kože zalejte takým množstvom vody v litroch, koľko bolo mäsa v kg. Varte 1 hodinu. Kým sa bude robiť vývar mäso pokrájajte na drobno alebo zomeľte. Potom ho zakryte fólou a odložte do chladničky. Z hotového vývaru vyberte kosti a chrbty. Kože z chrbtov vráťte do vývaru. Vývar ponorným mixérom dôkladne rozmixujte. Mäso oberte z kostí a chrbtov. Obraté mäso posekajte na drobno. Pripravte si malé nádoby najlepšie také čo zaberú málo miesta v mrazničke. Mäso surové aj varené do nich rozdeľte a zalejte vývarom. Nechajte vychladnúť, uzavrite a zamrazte.

Doslov

Najprv som jej krájal mäso na väčšie kusy, ale vyťahovala si ich z misky na dlážku, preto ho teraz radšej zomeliem. Vďaka vývaru potom zožerie aj viac granúl (pri nich nie je taká vyberavá). Občas jej pre zmenu dám kapsičku z obchodu a celkom dobre takto už pár rokov fungujeme.

*Na začiatku som v mäsiarstve kúpil najlacnejšie kuracie štvrte, ale ich len ovoňala a radšej držala hladovku, ako by sa ich dotkla. Začal som kupovať trochu drahšie a tie už zje. Po čase som znovu kúpil najlacnejšie ale v obch. reťazci a zase to nechcela. Keďže mačkin úsudok je založený na jej nose a nie na cenovke, prestali sme doma variť hydinu tejto kategórie.