Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Vôňa rezňov

Je skoro jedno či ide o teľací rezeň alebo o rezeň z karé či krkovičky. Alebo o jeho modernejšiu obdobu z hydiny. Vždy ma jeho vôňa dostane.

A nič ma nevie tak znechutiť ako smrad zhorenej strúhanky v prepálenom oleji.

Príprava rezňov nie je nič zložité, tak prečo recept na ten najjednoduchší rezeň pridávam 10 mesiacov od chvíle, ako sme začali spolu variť? Pretože vyprážanie rezňov chce už trochu trpezlivosti a kuchárskej zručnosti. Aby ste nespravili z tej príjemnej vône smrad.

Predslov

Vypražiť kuracie rezne sa zdá ako veľmi jednoduchá záležitosť. A naozaj je to veľmi jednoduché – ak viete ako ich narezať, ako naklepať a ako dlho (a pri akej teplote) vypražiť.

Rezne z kuracích pŕs

Budete potrebovať kuracie prsia 500 – 600 g, dve vajcia, podľa potreby hladkú múku, rastl. olej, strúhanku, soľ a mleté čierne korenie.

Kuracie rezne upravte podľa veľkosti. Ak ich súčasťou bude aj vnútorný rezeň oddeľte ho a odložte do mrazničky na soté. Malé len naklepte, väčšie rozrežte na 2 alebo 3 časti. Rezne nenaklepte veľmi na tenko, aby neboli veľmi suché. Chce to trochu citu v ruke. Keď mäso kladie väčší odpor, môžete udrieť tĺčikom razantnejšie. Ak je poddajné, treba udrieť len toľko a len na tie miesta, aby ste ho zrovnali na potrebnú hrúbku.

Rezne podľa chuti okoreňte a osoľte. Pripravte si trojobal a rezne obaľte.

(Do zvyšku vajca nasypte strúhanku, rozmiešajte a zo zmesi mokrými rukami vytvarujte bochníčky.)

Do panvice nalejte 6 – 7 mm oleja a ohrejte ho na 180°C. Rezne pomaly vyprážajte z oboch strán do ružova. Teplotu oleja si strážte tak, aby vyprážanie jednej strany trvalo 4 – 5 minút.

Doslov

Rezne po vypražení nezakrývajte aby sa trojobal neotrhol od mäsa. Ak ich potrebujete udržať teplé, preložte ich do predhriatej rúry (cca 50°C). Najlepšie sú so zemiakovou kašou alebo s gazdovským šalátom