Predslov
Vypražiť kuracie rezne sa zdá ako veľmi jednoduchá záležitosť. A naozaj je to veľmi jednoduché – ak viete ako ich narezať, ako naklepať a ako dlho (a pri akej teplote) vypražiť.
Rezne z kuracích pŕs
Budete potrebovať kuracie prsia 500 – 600 g, dve vajcia, podľa potreby hladkú múku, rastl. olej, strúhanku, soľ a mleté čierne korenie.
Kuracie rezne upravte podľa veľkosti. Ak ich súčasťou bude aj vnútorný rezeň oddeľte ho a odložte do mrazničky na soté. Malé len naklepte, väčšie rozrežte na 2 alebo 3 časti. Rezne nenaklepte veľmi na tenko, aby neboli veľmi suché. Chce to trochu citu v ruke. Keď mäso kladie väčší odpor, môžete udrieť tĺčikom razantnejšie. Ak je poddajné, treba udrieť len toľko a len na tie miesta, aby ste ho zrovnali na potrebnú hrúbku.
Rezne podľa chuti okoreňte a osoľte. Pripravte si trojobal a rezne obaľte.
(Do zvyšku vajca nasypte strúhanku, rozmiešajte a zo zmesi mokrými rukami vytvarujte bochníčky.)
Do panvice nalejte 6 – 7 mm oleja a ohrejte ho na 180°C. Rezne pomaly vyprážajte z oboch strán do ružova. Teplotu oleja si strážte tak, aby vyprážanie jednej strany trvalo 4 – 5 minút.
Doslov
Rezne po vypražení nezakrývajte aby sa trojobal neotrhol od mäsa. Ak ich potrebujete udržať teplé, preložte ich do predhriatej rúry (cca 50°C). Najlepšie sú so zemiakovou kašou alebo s gazdovským šalátom