Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Vypražiť kuracie rezne sa zdá ako veľmi jednoduchá záležitosť. A naozaj je to veľmi jednoduché – ak viete ako ich narezať, ako naklepať a ako dlho (a pri akej teplote) vypražiť.

Rezne z kuracích pŕs

Budete potrebovať kuracie prsia 500 – 600 g, dve vajcia, podľa potreby hladkú múku, rastl. olej, strúhanku, soľ a mleté čierne korenie.

Kuracie rezne upravte podľa veľkosti. Ak ich súčasťou bude aj vnútorný rezeň oddeľte ho a odložte do mrazničky na soté. Malé len naklepte, väčšie rozrežte na 2 alebo 3 časti. Rezne nenaklepte veľmi na tenko, aby neboli veľmi suché. Chce to trochu citu v ruke. Keď mäso kladie väčší odpor, môžete udrieť tĺčikom razantnejšie. Ak je poddajné, treba udrieť len toľko a len na tie miesta, aby ste ho zrovnali na potrebnú hrúbku.

Rezne podľa chuti okoreňte a osoľte. Pripravte si trojobal a rezne obaľte.

(Do zvyšku vajca nasypte strúhanku, rozmiešajte a zo zmesi mokrými rukami vytvarujte bochníčky.)

Do panvice nalejte 6 – 7 mm oleja a ohrejte ho na 180°C. Rezne pomaly vyprážajte z oboch strán do ružova. Teplotu oleja si strážte tak, aby vyprážanie jednej strany trvalo 4 – 5 minút.

Doslov

Rezne po vypražení nezakrývajte aby sa trojobal neotrhol od mäsa. Ak ich potrebujete udržať teplé, preložte ich do predhriatej rúry (cca 50°C). Najlepšie sú so zemiakovou kašou alebo s gazdovským šalátom