Neviete si uvariť ani vajíčko?
Tak tu ste správne.
pomoc@neviemvarit.sk

Predslov

Jedna z najchutnejších zeleninových polievok a pritom na prípravu veľmi ľahká. Bude zahustená múkou, ale nemusíte sa toho báť, bude to úplne jednoduchá záležitosť.

Kalerábová polievka

Budete potrebovať kaleráb veľkosťou niekde medzi 300 – 400 g, približne polovičné množstvo mrkvy 150 – 200 g, cibuľu 50 – 80 g, prepustené maslo 40 g (prípadne 2 polievkové lyžice oleja), hladkú múku jednu kopcom polievkovú lyžicu, kocku bujónu (číry carpathia alebo zeleninový), nasekanú petržlenovú vňať jednu kopcom polievkovú lyžicu, soľ jednu kopcom čajovú lyžičku, mleté čierne korenie ¼ čajovej lyžičky a zeleninové ochucovadlo jednu čajovú lyžičku.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Kaleráb ošúpte, odrežte zdrevnatené časti a nastrúhajte na hrubo. Mrkvu ošúpte a tak isto nastrúhajte. V hrnci (2,5l) ohrejte tuk na cca 160°C a cibuľu na ňom trochu opražte, potom pridajte kaleráb a mrkvu a tiež trochu opražte. Primiešajte múku a ešte pražte pri častom miešaní 5 minút. Zvýšte teplotu platne a prilejte 1,3 l vody. Až začne voda vrieť teplotu znížte a do vody pridajte na lyžici rozdrobený bujón. Pridajte soľ, korenie a zeleninové ochucovadlo. Varte kým zelenina nezmäkne (15 – 20minút), odstavte z platne, vmiešajte petržlenovú vňať a prípadne ešte dosoľte.

Doslov

Dostanete rady čím všetkým sa dá táto polievka ešte zahustiť, ale najlepšia je takáto jednoduchá. Verte mi.